Träffa grabben...

2008-10-26 15:48:55 Allmänt Kommentarer (1)

Imorgon ska jag möta grabben på stationen, o få ha honom hemma i några dagar. Vi åker till Borås på tisdag o stannar till torsdag.Ska bli lite skönt att umgås med föräldrarna lite o träffa lite vänner där.
Amanda åkte redan i går o ska stanna till nästa söndag. Blir lite trångt med sovplatser säkert eftersom båda ungarna har med sig en kompis men vi får ta o bre ut oss lite på olika ställen....
Hehe... stackars Fredrik som får vara helt själv hemma, kan ju inte tänka mig att han tycker det blir skönt att slippa mitt tjatrande några dagar. Hmmf, han får passa på o njuta så länge lugnet varar *s*

Kom hem igår kväll efter en heldag med sminkvisning i Borås med Annette... gick föresten jätte bra, o slängde i mig nästan en hel pizza... sen skulle jag ha choklad o lite smågodis oxå. Kan ju inte tänka mig att det ingår direkt i min matsedel... men GUD vad gott det va.
Det blev bara till att traska iväg på en lång promenad i regnet idag för att lätta samvetet lite.
Lite jobbig bara att ställa sig på vågen imorgon igen, men tycker nog att det va värt det ändå *ler*

Fredrik har röjt en massa lådor o skåp här hemma idag, jag är tydligen väldigt duktig på att spara på papper o skräp där det inte ska vara. Samlade ihop 3 stora kassar som ska kastas. Vist är det skönt o få lite sånna ryck ibland.


Så nu ska vi lägga oss o bara slappa framför tvn med någon bra film.... skönt

Marita

viktnedgång...

2008-10-24 06:50:42 Allmänt Kommentarer (1)

-11 kg visade vågen i morse, så skönt när man börjar se sånna resultat. Lönat sig att lägga i en växel med träningen, o midjemåttet har minskat 10 cm oxå.
Känner mig ju såå peppad att ge mig ut på en riktigt lång morgonpromenad.... känner hur man sprudlar av energi o mår bra när det går åt rätt håll.

En glad marita idag.

I näsa vecka åker jag förmodligen några dar till Borås o träffar grabben där, han ville träffa sin pappa o små syskon.
Lite gott o komma iväg, ett tag sen jag var där i några dar nu.

Ha en bra dag/Marita


torsdag....

2008-10-23 12:01:28 Allmänt Kommentarer (0)

Känner mig trött o hängig idag, vet inte riktigt varför eftersom jag inte känner mig sjuk annars på nått sätt.
Varit iväg o trännat kl 7 i morse, tog sen en promenad efteråt.... riktigt skönt. Kom hem o la mig i ett varmt o skönt bad, efter det slumrade jag en stund på soffan o när jag vakna till kände jag mig jätte frusen o hängig.

Försöker fixa till lite lunch här nu, o ska försöka få tummen ur o städa undan lite sen. Behöver ju vattna blommorna innan dom torkar ihjäl o ta en sväng om med dammsugan.
*Usch* känner inte alls för nått idag, men, men ... måste ju göras det oxå. Tvätten måste ju sorteras o fixas oxå.
Är ju så skönt nångång o ha en dag utan några måsten alls.
Åkte till Stockholm tidigt i lördas, fick gå där o vänta ett tag innan seminariet körde igång. Helt slut på kvällen vid 12 när vi var tillbax på hotellet... då var det ju bara sova o sen upp vid 6 på söndag morgon.
Höll på till halv 2 på söndag o bussen till Linköping körde inte förren kvart i 4. Sen sätta sig o köra ner till Jönköping o hämta tösen o hem därifrån.
Runt halv 9 när vi var hemma var det SÅÅÅÅÅ skönt att bara sträcka ut sig på soffan o känna att man va hemma igen.


Måndag morgon fick fredrik köra o hämta mig från gymmet eftersom han vart ledig, sen skulle vi till Norrköping o få hem löpbandet jag köpte på tradera... känns ju faktiskt lite onödigt just nu.

Han in en sväng på city gross på hemvägen innan jag skulle fixa middag o iväg på en sminkkurs på kvällen sen.

Vart lite kul det, o tjejen som hade kursen håller på att utbilda sig till nagelbyggare så hon hade ett överkomligt pris på att fixa naglar... blir nästa vecka det.

Tisdag.... sjukgymnasten visade ett program jag skulle köra för att träna upp mitt knä som jag blir sååå sååå trött på när det håller på. Hoppas det blir bättre med tiden nu.

Sen var det Jönköping på kvällen igen för att gå på open.

Härliga onsdag.... ingenting inplanerat förutom min morgonrunda som blev 45 minuter bara. Hem o fixa lite o Amanda ringde från skolan o fråga om vi kunde träffas i stan o kolla på litte kläder till henne. Varför inte, ett tag sen vi hitta på nått kul i hop ju. Hon köpte en tröja till mig som hon envisades med att jag skille ha i födelsedags pressent... så söt hon är.

Sen på kvällen fick jag roa mig själv ... hatar o va själv hemma.... när Fredrik skulle i väg o hjälpa kompisen med lite jobb. Men jag lyckades ju överleva det med *ler*

Marita



sjuk

2008-10-16 15:16:10 Allmänt Kommentarer (1)

Amanda ringde en bit från skolan ... troligt vis åkt på magsjuka o skulle hem, fastnat på vägen... kass i magen o yr.
Typiskt om det ska bli en massa sjukdomar igen *suck* får bädda ner henne på soffano ta hand om lilla sjuka gumman. Kan ju hoppas det är bättre till i morgon, då skulle hon till Borås o va barnvakt till syskona på söndag innan Carola kommer hem på kvällen.

Själv har jag varit duktig o vart på gymet i morse 40 min styrketräning + 1 ti,mme promenad idag *klapp på axeln* sen har det inte hänt så mycket mer idag nmer än att jag fått ringt lite samtal jag skjutit på en tid nu, skönt när det är gjort.

I kväll ska älsklingen i väg o jobba lite  med en kompis så vi blir själva hemma jag o sjukisen. Lite trist, men o andra sidan är han ledig 4 dagar framåt nu.
Vi åker på lördag morgon tidigt till stockholm o hemma sent söndag kväll... ska sätta kompisen på bussen halv 10 söndag kväll till Borås från Jönköping  o hämta upp Amanda om hon kommer iväg villsäga.

Fixa lite middag snart o se om vi hittar nån film som kan underhålla Amanda

/Marita

Besök....

2008-10-15 08:02:05 Allmänt Kommentarer (2)

av familjen igår, jätte trevligt o se att dom kan ta sig tid o komma till stan o hälsa på.... bäst av allt var ju att kära syster tog sig hit oxå.
Tog en runda i stan o titta lite i affärer, fick mig en tröja i tidig födelsedags present. Syrran sprang runt med sin hemska kamera o rätt som det va va man med på bild Hon förstrår ju inte att jag HATAR kameror.

Dom va här vid 10 tiden o runt 1 var käre far på väg att åka hem redan, vaddå stressa.... tyckte att han ville hinna köra hem innan det blir mörkt. Men saken är ju den att han stressar o blir så rastlös när han är borta *suck* men Amanda blitt förbanad nästan på dom att dom inte kunde vänta tills hon kom hem från skolan så hon får säga hej iaf .... men iaf så gav han med sig o vänta in henne sa hej o sen körde dom vid 2 tiden...
Trevligt var det iaf, hoppas det inte dröjer sååååå länge till nästa gång, men dom vet ju att vi kör var o varannan vecka till Borås så det är ju inte direkt så man inte får träffas ju. Nästa resa dit blir redan den 25 okt.

Bjöd på lite smörgåstårta, vilket som absolut inte ingår i min matsedel i vanliga fall... men GUD vad gott det va, man liksom glömde allt som hade med bantnig o äta rätt.
Nu har jag fått för mig att baka smörgåstårta oo ta med till helgen upp till stockholm o äta istället för att gå på  restaurang, tror inte riktigt gubben är lika förtjust i den iden.
Så det får nog bli en annan gång det.

Har inte varit ute o promenerat på 2 dagar, känner mig lite rastlös nu, men väntar på Anette som kommer vid 10 o vi ska ta en runda på 90 minuter i skogen, riktigt skönt... o imorgon bitti ska jag på provomgången på gymet, sen köper jag ett års kort innan jag går hem.
Då kan man ju inte balla ur lika lätt när det är betalt o färdigt.

Nu ska jag lägga mig o lyssna på en avslappnigs skiva... märkt att mina spänningar försvinner en hel del med detta, kan ju inte gå runt med ständig spänningshuvudvärk, börjar bli lite tröttsamt.
Känns verkligen som om det börjar finnas hopp om livet för mig oxå, allt bara löser sig just nu liksom.

Kramiz Marita

Börja träna....

2008-10-13 15:45:06 Allmänt Kommentarer (0)

Kommit hem från sjukgymnastiken nu o fått en ordentlig undersökning av knät, har varit lite orolig för att kontakta gymet, men det va inga problem sa hon... känns skönt. Så nu har jag bokat en provomgång på torsdag morgon o sen kan man börja tröäna bort magen *ler* o lite annat överflödigt oxå.
Skulle gå igenom bra grejer som passar mitt sabbade knä nästa gång jag träffar henne på vårdcentralen igen.
haha...jag ska gå på gym, får vi värkligen hoppas det inte är mycket folk där, svårt o se mig själv ligga där o lyfta o pressa.... men men, kul ska det bli iaf.

Har precis slängt in en lasagnette i ugnen som vi ska ha till middag när älsklingen kommer hem, sen bär det av ner till Jönköping vid 6 tiden...

Prata en snabbis med grabben i telefon för en stund sen, skönt att höra att det flytter på där för honom o han verkar trivas där han bor... skolan börjar fungera igen o massa kompisar har han fått låter det som. Han är lite taggad att börja sköta sig o allt omkring, då kommer han ju hem snabbare igen... saknar ju honom massor varle dag här... men man har väll fått lära sig att leva med att det är som det är o bara tillfälligt som tur är.
Vet ju så väll att inget fungerade här hemma för honom så det är ju bara att acceptera läget liksom.
Men snart är det höstlov o han kommer hem på besök i flera dagar, funderade lite på om vi skulle dra till Borås i några dar då, men nu lutar det mott att vi blir hemma istället... skönt ju fast Amanda linte lär vara hemma då får man lite egen tid mad honom istället...

Ny vecka....

2008-10-13 06:59:10 Allmänt Kommentarer (1)

Så sitter man här o det är måndag igen. Invägningen på vk visade - 1,5 kg denna veckan.... SKÖNT. Är ju bara fortsätta så här så finns det nog hopp för mig oxå.

Ska iväg till sjukgymnast idag, var ett tag sen jag fick remiss genom min läkare o äntligen är det dax, har ju haft problem med mitt knä o lite annat som man nog kan få lite råd om vad det är för tränning o så som gäller. Vill ju komma igång på gymet snart om det är att rekomendera.
Sen i kväll åker vi ner till Jönköping på en visning... var ju ett tag sen nu så det är dax att köra igång igen, annars lär det ju inte hända så mycket i våran verksamhet vi håller på med.
Så ringde mamma i går från Borås o fråga om dom får komma o hälsa på nån dag, vaddå dum fråga... bara väntar på att dom ska komma på besök ju. Så det bestämdes att det blir en dags visit på tisdag... hoppas verkligen syrran får tummen ur att följa med hon oxå, nästan så hon får skämmas annars. Har ju ändå bott här i 2 år till jul o dom har inte varit här en endaste gång, inte konstigt att man blir jätte besviken då.

Så måste vi ju köra till Norrköping nån dag i vecka o hämta löpbandet som jag shoppa på tradera i fredags... 231 kr. Som hittat ju.
Hehe.... kunde ju fått den för 110 kr om det inte var någon som satt o trissade upp priset dom sista 8 minuterna. Lite lustigt var det när Fredriks bror Tomas o sambon Linda kom på fika i lördas o jag berätta att jag köpt ett löpband på tradera dan innan för 231 kr... men någon satt o höjde priset i slutet.
VA sa hon... var det du? vi satt o bjöd på samma hemma. Lite lustigt var det ju faktiskt.


Fått i mig lite frukost o kaffe nu, väntar på att Amanda ska vakna o komma iväg till skolan snart, hon va ju hemma nästan hela förra veckan.

Sen ska jag fixa lite här o iväg sen till vårdcenter.


Ha det gott alla....


Bara slappa.....

2008-10-10 17:34:44 Allmänt Kommentarer (2)

Fattar inte vart veckorna tar vägen, nu är det ju fredag igen... blir en super lugn helg med lite film på soffan, riktigt skönt att inte ha planerat att åka iväg nånstans. Dom ända ansträngningarna jag har planerat är förstås mina dagliga promenader.
1 timme 20 minuter traskade jag ideg, känns som kondisen bara blir bättre o bättre... plus att jag körde ett 20 minuters walking program som jag har hemma " känner mig riktigt duktig idag "
Fredrik gav mig en utmaning om 50 000 steg på en vecka... fixar detta galant fast jag bara låg i onsdags.  Behöver ju något att sträva mot känner jag. Har smygit ner en söt bit om dagen men nästa veckas nya mål blit att låta bli detta, måste ju få bort mitt sockerbehov helt fast jag hållt mig innom mina ramar vad jag får äta.

Amanda vart hemma resten av veckan så vi har fått super mycket tid att umgås med varann, är ju skönt det eftersom hon alltid är på g nånstans annars, den fröken behöver lära sig att stressa ner ibland o märks att det gjort gott för henne fast hon varit sjuk... men nu är det ju helg igen så man får se när det är igång med springet igen.

Sitter här o väntar på älsklingen ska komma hem, han kom hem o åt efter jobbet o kila iväg direkt sen o skulle hjälpa en kompis med renovering av en toalett.
Måste ju ha sån tur som har den goaste sambon i världen, satt o tänkte på det igår hur lyckligt lottad jag är, har ju varit tillsammans med honom över 2år nu o han blir aldrig sur o irriterad på mig, finns liksom inget att bråka med honom om, lugnet själv är han.

Har ju bara jobbiga förhållanden bakom mig sen innan med ingen uppskattning eller respekt för mig alls, man har bara liksom flytigt med innan för o slippa tjat , gnäll, o få höra hur kass man är på allt. Självkänslan låg ju inte direkt på topp när Fredrik dök upp i mitt liv... men det har han lyckats o göra undervärk med.. första gången i mitt liv som jag verkligen känner o tror att jag klarar av saker jag ger mig in i. *ler * o se hur bra det går... går ner i vikt, börjar bli av med känslan att jag är osocial o tar för mig av livet, fast i små utsträckningar så jag inte faller tillbaks till dit jag va innan.

Älskar värkligen den mannen...

Nästa helg bär det av till Stockholm igen, ska bli så kul. O lite mysigt är det allt att få bo på hotell o hela det köret med
Sen får jag ju inte glöma att på söndag den 19 okt fyller jag ju år. Hemska tanke att man blir 37, känns riktigt gammalt.

Hehe.... men vi har ju världens bästa hudvårdsprodukter i våran butik. så man är ju inte äldre än man gör

Tjingeling!!!

Vågen....

2008-10-09 06:51:56 Allmänt Kommentarer (3)

visade -9,2 kg i morse, det här börjar gå riktigt bra nu o man känner att byxorna börjar bli stora... provade jeans i går som är en storlek mindre o dom satt perfekt *ler* superglad för detta.
Amanda kom hem med magsjuka från skolan häromdagen, o i går morse kände jag mig mindre bra i magen när jag vaknade, tillbringa en tid på dass o sen va det sängen igen... men idag är det borta så jag väntar på att Anette ska ringa o vi ska ta en runda i skogen vid 10... SKÖNT.
Har nog inte känt mig så här pigg o frisk på vet inte hur länge, allt är inte jobbigt längre o man orkar såååå mycket mer, behöver inte gå som en sömngångare hela dagarna.

Vart i Borås i helgen o fick träffa E.K med hennes lilla Alicia ... hon va sååååå sååååå söt.

 


Fick med mina ungar på bild oxå




Det va kalas där för deras halv syster Felicia som fylde 7 år, o dom vart så glada för att träffa syrran o brosan.... är nog mest lillebrosan Richard som blir som ett plåster på Alex när han kommer... o sååå ledsen när han åker hem sen.

Lite ledsamt för mig oxå kändes det ju på söndag kväll när grabben skulle åka, fick ju bara låna hem honom över helgen... men det kommer bättre tider med det oxå vet jag ju.


Nu va frukosten äten o dax att börja städa här lite innan Anette kommer. ....

Fredag!

2008-10-03 13:59:05 Allmänt Kommentarer (1)

Fredag idag... vakna innan kl ringde 6 imorse, skönt att va pigg o utvilad. Drack lite morgon kaffe, käka frukost o väntade på att Amanda skulle till skolan... sen va det lika bra att komma iväg o promenera innan man tappar lusten, funkar ju bäst på morgonen för mig.
! timme 15 minuter blev det GUD VAD SKÖNT sen är man ju bara så energisk resten av dagen.
Lite nervös för hur rätt matt o motion funkar när vi är iväg hela helgen... men det ska nog bli bra hoppas jag, är ju invägning på måndag igen o det har ju gått bra nu så varför förstöra genom att fuska.

Väntar nu på att älsklingen kommer hem från jobbet, o laga lite middag, ska hämta Alex på stationen vid 5 sen kör vi till Borås.. kompisen prata om att hon ville ut på krogen på lördag så det blir nog det... fast nyktra, känner inte det minsta för att dricka o få i mig en massa onödiga kcal... ligger ju på topp nu.

Ha en skön helg... det ska jag

Borås i morgon!

2008-10-02 07:19:43 Allmänt Kommentarer (0)

Imorgon drar vi till Borås över helgen igen, har blivit en del körande dit sista tiden.... är ju jätte skönt att åka o träffa föräldrarna.
Barnens halvsyster fyller 7 på söndag så det blir lite kalas..... måste ut o jaga en present på stan.
Det bästa tycket dom nog är att få träffa sin brosan oxå, ser ju inte honom så mycket nuförtiden... fullt ös bglir det iaf.

Funderade på om vi skulle ut på krogen när vi är där, men det kan bli lite dumt o onödiga kcal för mig... har ju kommit igång så bra med viktminskningen o ska nog inte utsätta mig för sånt som kan sabba tillfälligt... känner ju mig o vet hur svårt jag har att komma igång igen om jag fuskar en dag.... står ju nästan på - 8 kg nu... så lite stålt över mig försöker jag va att jag hållt ut så länge, o nu flyter det bara på neråt, kanske inte lika fort som jag velat men har ju insett äntligen att det ska hålla livet ut nu... inget mer JÄVLA jojo bantande för mig, nu ska kilona bort för alltid.
Nästa vecka var ju tänjt oxå att börja på gymmet, älskar ju att styrketräna, men vem kan me att gå dit när man ser ut så här... skiter i det nu o SKA börja träna.

Saknar grabben jätte mycket o tycker det ska bli skönt att få träffa honom över helgen, fattar inte att det är 7 månader sen han flyttade, har ju hänt jätte mycket sen dess o tiden bara rullar på... ... LOVE YOu ALEX

Nu ska det bli en morgon runda här.....