Vår....

2009-03-31 09:58:02 Allmänt Kommentarer (1)

Nu måste ju ändå våren vara på väg, så trött på all snö så hoppas det är bra med det... känns lite tråkigt att åka hemifrån när man vet att det kommer bli jätte varmt imorgon.
Men, men har ju hela våren o sommaren framför mig nu.
Det är sååå skönt när man börjar få såna sköna vårkänslor o man bara sprudlar av energi o vill göra jätte mycket med sitt liv.

Fattar ju inte hur fort tiden gått... satt o fundera i novemer om jag ska ta o kolla upp lite med nagelutbildningar, o vips så sitter jag här o är "förhoppningsvis" diplomerad nagelteknolog om en vecka o 2 dar..... helt otroligt känns det ju.

Bara hoppas på nu att det fortsätter o rullar på med kunder som det gjort första veckorna under utbildningen, så allt inte bara dörut o det häner inte så mycket mer.


Dax att börja kolla över vad jag ska ta med mig till Borås... åker ikväll redan o kommer hem torsdag morgon om Fredrik är ledig o kan möta upp mig i Jönköping. Hatar verkligen att behöva åka iväg hemifrån igen, men vet att Amanda hade blivit jätte ledsen, o mysigt ska det bli att mysa lite med dotter.



Har slängt i lite hårfärg i huvudet, började ju bli lite för gråhårig nu. Kan ju inte gå runt o se ut så mer. Alltid lika kul o se hur det ser ut när det är klart.




aj aj aj.......

2009-03-29 14:33:52 Allmänt Kommentarer (1)

Har fått typ en överansträngning i höger arm o hand, snacka om att vara otränad... målade ute i halen flera timmar i fredags, o när jag vaknade lördag morgon kunde jag inte lyfta armen nått.
Vilat o tagit det lugnt en dag, men verkade inte hjälpa det heller *suck* skulle haft en nagelkund i dag men fick ringa o avboka... blir nog bättre om ett par dagar hoppas jag.
Känns så dumt när jag kör igång projekt här hemma o inte kan vara med o avsluta det, har ju bara väntat på att det är dax för målningen i helgen, o ballar ur efter en dag... så nu jobbar Fredrik på själv där ute.

Åker tioll Borås på onsdag morgon till torsdag morgon, Amanda skulle ha nån påsk basar på skolan hon ville att jag skulle komma o titta på vad dom gjort o vad dom har till försäljning, ska bli super kul... vet ju att hon sakmar sin mamma jätte mycket.

Sen på lördag är det dax att åka ner till skåne sista rundan o göra slutprovet på nagelutbildningen, bara hålla tummarna att det går bra, kostar ju lite att missa på det o behöva betala en resa till på 800 kr.

Nu blir det soffan en stund o se om det kommer nått sevärt på tv, o iväg lite senare o handla o ladda upp lite för ett sundare liv jag tänkte ta tag i igen....

Ny vecka... Nya utmaningar

2009-03-23 07:51:45 Allmänt Kommentarer (0)

Då var det måndag igen o schemat är fullbokat idag, fixa lite naglar på dagen o på kvällen blir det födelsadags fika hos Linda.
Tisdag morgon o onsdag morgon kommer lite nagel kunder oxå, o sen blir det lugnt resten av veckan tror jag.
Resten av veckan sen är det dax att börja måla i våran kära hall somsakta mn säkert börjar bli klar... såååå skönt ska det bli. Har ju bott mitt i renoverings röran ett bra tag nu känns det som.
Lägger ut lite bilder här sen när det är klart där ute.

Trode våren va på väg förra veckan när det va så soligt o skönt ute, men ack vad jag bedrog mig, igår började det snöa här, inget som la sig men i morse när jag vaknade så är det vit på marken o snöandet va tbx.... hmmf, inget man blir direkt glad av precis..... vill ju ha lite sol o värme nu ju

Förstår imte varför jag kännt mig så trött o sliten sista dagarna, kan sova hur mycket som helst känns det som, somnar typ vid 9 på kvällarna o ändå inte mycket piggare när jag vaknar.
Börjar bli lite jobbigt o helst när man känner sig hur osocial som helst här hemma.... han är bara för goo Fredrik som aldrig klagar.
I Lördags lyckades jag ju hålla mig vaken till 10 men det va verkligen så man tvingade sig för att kunna mysa lite framför tvn.
Blir väll bättre det med med tiden.... är ju inte riktigt van vid den rulliansen som det är i min vardag nuför tiden.




Våren på väg

2009-03-18 10:01:18 Allmänt Kommentarer (1)

Idag skulle föräldrarna kommit, men bilen vart inte färdig först imorgon. Så då blir der Borås besök. Skulle ju tagit tag i städningen igår, men fick inte riktigt nått vettigt gjort förutom att fixa lite naglar *ler* räcker för mig det.

Så när jag vaknade i morse vid 6 , titta ut o såg att det kommer bli en jätte skön dag idag, helt underbart att vakna på det sättert o känna hur mycket energi man har... drack lite kaffe med Fredrik innan han stack o sen körde jag i gång med städning.
Känner verkligen att jag varit jätte duktig idag. tvättet 2 maskiner tvätt änsålänge, damsugit o dammat, plockat bland en massa som ska slängas, städat lite i min lilla *salong* på övervåningen o bara röjt undan vad som går mitt i våran renovering som orsakar att grejor o sågspån ligger överallt.
Titta på kl för en stund sen o såg att den va inte enns 10 än ... ta en svänom o skura golven oxå o röja lite till, iband önskar man att man va så full av positiv energi lte oftare. Måste ju vara våren som är på väg som gör att man känner sig så gär *ler*

Kommer en kund vid 3 tiden som jag ska göra ett nytt sett med naglar på, lite kul. Så gubben har lovat att stå för matlagningen i kväll när jag är klar. Känner mig lite bortskämd av honom lite titt som tätt nu för tiden, men han tycker det är kul o ta tag i vissa grejor nu när jag har lite annat att göra än bara vara.
Imorgon är det ganska lugnt på nageldelen, föräldrarna kommer ju. GFredag fullt upp lika så på lördag när vi ordnat som vi säger en spadag... folk får komma o skämma bort sig lite med olika behandlingar.

Spa manikyr
Lackning av naglar
Ansiktsbehandling
Make up

Ska bli riktigt kul

Nu ska jag ner o byta maskin tvätt, ta lite kaffe o röja undan lite till.... sen blir det ett SKÖNT bad

Tänk positivt så händer positiva saker... tro mig, jag vet

Filmklipp

2009-03-17 12:51:29 Allmänt Kommentarer (0)

Hmmf... undrar ibland hur intilligent jag är, försöker hitta video klipp o lägga upp här, men får det inte att funka.
Får jobba på det en stund till o se om jag får det att funka

Städa o tvätta idag...

2009-03-17 09:55:34 Allmänt Kommentarer (0)

Blir till att tillbringa förmiddagen med att få undan lite av tvätten o ta fram skurtrasan o städa. Familjen kommer på besök från Borås i morgon för att hämta pappas bil som står på verkstaden här i stan efter kroken förra måndagen....
Syster är ju inte den som är flittigast precis på att komma hit o hälsa på, fast det är ju ingen annan i familjen eller vännerna i Borås ( förutom Carola som nästan va inneboende ett tag) *ler*

Men iaf ska det bli skitans kul o få hit dom imorgon.

Vad händer annars idag då?
Ska fixa lite naglar i eftermiddag o sen drar vi nog iväg o handlar lite.... börjar bli lite tomt i skafferiet. Va en sväng på coop i morse när jag tog en liten morgon runda, men det va nog mest bara till middagen idag jag handlade.
Så senare idag blir det att åka o stor handla.

Funderat någtra dagar nu på att vara duktig o komma igång med lite äta rätt o röra på sig mer än vad jag gör, men varför ska det va så förbaskat svårt att komma igång med det. Vet ju att det funkade kanoners i höstas men sen tappade jag gnistan o har fortfarande inte kommit igång igan.... skulle behöva mig en stor spark där bak för att ta tag idet, Har ju inga ursäkter kvar nu att skjuta på det.

SKÄRPNING MARITA


Nöjd med livet....

2009-03-16 17:08:14 Allmänt Kommentarer (1)

Idag är det ännu en sån där dag man känner sig så extremt nöjd med sig själv o livet... känns så skönt när man bara går runt o känner sig så fruktansvärt tillfreds med verkligen nästan allt.
Haft besök av två Lindor här idag.... första satte jag ett nytt set på o den andra filade jag bort naglarna på.

Fixat lite käk... Fredrik kom hem en timme tidigare från jobbet eftersom dom har typ inget att göra där, nu ska han o polaren köra igång o spika upp panel i hallen.... lite spännande att se hur det blir.

Själv tänker jag göra typ nada mer idag, bara ligga på soffan o glo på tv, kanske slänga ihop nån sockerkaka till lite fika här senare under kvällen, o ligga o läsa lite. Inga större ansträngningar som står på schemat i kväll inte.

Orkar inte skriva mer idag, men återkommer när jag tycker att det finns nått som är lite intressant, eller inte.





Hemma igen....

2009-03-12 08:54:34 Allmänt Kommentarer (1)

Sååå skönt att vara hemma igen, dagarna gick jätte fort nu när jag var nere i Staffanstorp.
Måndags vart det provdag i Spa-manikyr... teoretiskt på morgonen o det praktiska på eftermiddagen, va typ jätte nervös.
Sen när alla va färdiga fick vi komma in till Nina som är våran lärare på bedömningssamtal... gissa om jag va glad när hon tog in mig först, o ännu gladare när jag kom ut med diplom i Manikyr o nagelvård. Blev ju godkänd.

En lycklig Marita som traskade hemmåt sen

Lite mindre kul blev eftermiddagen när Fredrik ringde o frågade om Amanda ringt.... dom har som sagt lånat min fars bil till Tranås o skulle köra hemmåt tisdag förmiddag.... men, men .... dom har krokat med bilen, blivit på körda i fronten av en äldre man som körde ut från en parkering utan att titta... trode först inte det vart så farligt men fronten på bilen va inte alls ok, punktering på däcket o en Amanda som hade jätte ont i huvudet ... hmmf... börja förstå att det inte va en så liten smäll, iaf fick Fredrik dit en bärgare som tog bilen till verkstaden o körde ungdomarna till sjukan.

Allt visade sig va ok (enligt dom) tills Amanda i går fick åka till vårdcentralen o dokumentera hela olyckan ( vilket dom inte Gjort i Tranås) Så nu blir det sjukgymnastik för henne o absulut inte får vara med på gymnastiken på minst en månad...

glömde säga att när hon kom hem tisdag kväll till Borås så började hon få jätte ont i nacken o i bröstkorgen......

Alexander, hennes pojkvänn va nog mest chockad efter kroken o dom grät om vartannat hela måndag kvällen, förutom det va det ok med han, lite nervös i går kväll för o sätta sig o köra bil igen, men det är ju bara på det igen så brukar det ge sig......
Så va det en tjej till i bilen... Hulda Amandas kompis i bilen har lite värk i ena armen o så, men verkar ok annars.

Detta som hände är så fruktansvärt typisk att det blir nått när jag inte är hemma... sitter typ 40 mil bort o försöker ha koll på läget, lite jobbigt faktiskt... men måste säga att älsklingen verkligen styrde upp allt kanon, återigen visat vilken underbar sambo han är.

Hoppas det inte blir några allvarliga men för Amanda.... nu ska jag packa upp alla mina nagelgrejor på övervåningen igen.... njuter verkligen av att vara hemma o bara ta det lugnt idag, känner mig så trött o okoncentrerad så ibland kan man nog bara behöva samla sig lite.






Doktorn imorgon...

2009-03-03 14:02:42 Allmänt Kommentarer (6)

Usch... tycker inte om när man ska besöka sjukhus, haft en klump som irriterat ett tag i halsen nu o ska Nässjö lassarett i morgon o kolla upp detta.... riktig ångest får jag nu när jag går o väntar.
Missat två tider redan, o fick den tredje nästa vecka, men så ringde dom i måndags om ett annat återbud o undra om jag kunde komma då isället... lika bra det tänkte jag, skönt o få det gjort.

Sitter o väntar på att Carina ska komma bort, började med hennes naglar imorse, men så hade hon tid för ett prov hon skulle göra så vi har tat en pause o ska fortsätta med det sista sen.... drog ut på tiden lite när jag fick börja jaga lite "ludd" på hennes naglar som släpt från tröjan hon hade på sig *ler* allt ska man utsättas för, men känner mig ganska nöjd med resultatet hittills.
Men bäst hittills blev nog Linda´s som jag fixa igår... man får ju måna lite om svägerskan *ler*

På lördag fyller älskade sambon 38 år o vi ska äta smörgåstårta, ska bli riktigt mumsigt. Vet bara inte än vad jag ska köpa till honom o present, lite manikyr *ler* kanske föreslog jag men känns som det får bli nått annat oxå.... får ju ändå be honom slå sig ner en stund på eftermiddagen o bli lite ompyslad med massage o hela kittet som ingår.... lite mys, mys är ju inte fel. Helst när man fyller år oxå så.

Ha det gott alla mina blogg läsare.....



Lite bilder

2009-03-02 08:29:38 Naglar & Smink Kommentarer (2)

Har fotat lite på dom första naglarna o setten med naglar jag gjort.



Första naglarna....







Första, andra o tredje settet med franskt



Är speciallist på att vara fruktansvärt självkritisk, men inser att detta är bara början o nu kan det ju bara bli bättre.

Snart kommer svägärskan Linda o ska fixa sina naglar, ska bli spännande o se hur det blir, känns ju ändå som att man lyckas bättre o bättre varje gång. Ska nog bli bra med detta känns det som.

Annars händer det inte så mycket idag, plugga lite o fixa mat till gubben när han kommer hem från jobbet... måste ju passa på o skämma bort honom lite innan jag åker iväg i några dagar igen, så jag tänkte koka ihop nått med fläskfile lutar det mot .... mumsigt mumsigt